söndag 30 augusti 2015

Citron-och honungsmarinerad kycklinglårfilé med parmesanslungad potatissallad 13 propoints


Kanske sista sommarhelgen det här, så vi grillar väl idag igen. Mycket frächt & gott.

Citron-och honungsmarinerad kycklinglårfilé med parmesanslungad potatissallad 13 propoints
2 portioner

Kyckling:
400 gram kycklinglårfile
1/2 citron, det rivna skalet och saften
0,25 dl flytande honung
1/2 näve timjan färsk, hackad
1/2 dl olja
Flingsalt & nymalen svartpeppar

Gör en marinad av finrivet citronskal samt citronsaft, hackad färsk timjan, honhung och olja. Salta och peppra. Häll marinaden över och låt kycklingen dra åt sig smak i cirka 2 timmar. Häll av marinaden och torka av kycklingen. Grilla tills köttet nått en temp på 72 grader.

Potatissallad:
4 st Potatis
75 g Sockerärtor

50 g Rädisor
1/4 Rödlök
Persilja - färsk
Gräslök - färsk
1 msk olja

1 msk Balsamvinäger Vit
1/2 dl matyoghurt max 8% 

30 g Parmesanost
Salt & Svartpeppar Malen 


Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
Skölj sockerärtor, rädisor och örter. Skala och finstrimla rödlöken. Skär sockerärtorna på längden och skiva rädisorna. Finhacka persiljan och gräslöken. Blanda ihop alla grönsaker i en stor skål.
Skär potatisen i halvor när den har svalnat lite. Blanda med alla grönsaker och örter. Tillsätt olja, balsamvinäger och yoghurt. Grovriv parmesanen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar