Blev en härlig tvårätters till middag.
Krabbtoast
2 portioner
Crudité:ca 1/2 dl blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
1/3 msk färskpressad citronjuice
1/3 msk olivolja
1/3 krm salt
Krabbröra:133 g pillat krabbkött (plocka krabbkött ur hela krabbor eller använd krabbkött på burk)1/5 dl crème fraiche
1/2 dl finskuren dill
1/3 msk färskpressad citronjuice
1/3 krm salt
1/3 krm peppar
Konfiterat ägg:
2 ägg
Toast:2 skivor formbröd
Smör till stekning
Crudité:
Lägg löken i isvatten ca 1 timme. Häll av vattnet. Blanda löken med citronjuice, olja och salt.
Krabbröra:
Blanda krabbkött, crème fraiche, dill och citronjuice. Krydda med salt och peppar.
Konfererat ägg:
Skilj äggula från vita och lägg i en liten ugnsfast form med olja, oljan ska precis täcka gulorna.
Baka i ugnen i 63 grader i ca 45 minuter.
Toast:
Kantskär brödskivorna. Smörstek dem. Fördela krabbröran på bröden. Lägg på äggen och toppa med lökcruditén.
Till varmrätt stekte vi en schyst entrecote och gjorde en egen bearnaise, den blev grymt god.
Bearnaise sås
2 portioner
2 äggulor150g smör
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 vitpeppar korn
Persiljestjälkar
1/4 dl inlagd dragon
1 schalottenlök
Hackad persilja
Torkad dragon
Salt
Smält smöret, låt det hålla en temperatur om ca 50-55 grader.
Hacka lök, krossa vitpeppar grovt och koka ihop med vatten, vinäger, dragon och persilja tills ca 1,5 msk kvarstår. Sila.
Vispa ihop äggulor med reduktionen över vattenbad, när den tjocknat lite ( ca 62 grader ) så ta av från vattenbadet och ställ skålen på en disktrasa. Tillsätt smöret lite i taget under vispning. Om den börjar skära sig kan man tillsätta lite lite vatten. Vill man ha högre syra på såsen kan man tillsätta mer vinäger. När såsen har lagom konsistens tillsätts hackad persilja, salt & torkad dragon.
Hackad persilja
Torkad dragon
Salt
Smält smöret, låt det hålla en temperatur om ca 50-55 grader.
Hacka lök, krossa vitpeppar grovt och koka ihop med vatten, vinäger, dragon och persilja tills ca 1,5 msk kvarstår. Sila.
Vispa ihop äggulor med reduktionen över vattenbad, när den tjocknat lite ( ca 62 grader ) så ta av från vattenbadet och ställ skålen på en disktrasa. Tillsätt smöret lite i taget under vispning. Om den börjar skära sig kan man tillsätta lite lite vatten. Vill man ha högre syra på såsen kan man tillsätta mer vinäger. När såsen har lagom konsistens tillsätts hackad persilja, salt & torkad dragon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar