tisdag 7 februari 2017

Halloumipanerad kyckling 17 SmartPoints

Hallå där.

Det var ett tag sedan jag la upp nått på bloggen. Men idag lagade vi ett recept från tidningen Elle mat & vin som jag bara måste dela med mig. Det var många moment men det var verkligen värt det. Så gott & fräscht.

Halloumipanerad kyckling 17 SmartPoints
4 portioner

500 gram kycklingfileér
1 halloumiost, finriven
2 msk sesamfrön
2 msk finhackad bladpersilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg, uppvispade
1 broccoli
150 gram gröna bönor
olja till stekning
65 gram bladspenat
1 nypa flingsalt
Nymald svartpeppar

Topping:
1 avokad, skivad
1 knippe rädisor, skivade
Sesamfrön (svarta & vita)

Dressing:
1 msk flytande honung
2 msk balsamicovinäger
2/3 olivolja

Till servering:
1 citron, stekta klyftor

Värm ugnen till 225 grader.
Skär kycklingen i bitar, ca 3x3 cm. Banka ur dem lite. Dra ett par varv med pepparkvarnen. Salt behövs inte då osten är salt.
Blanda den rivna osten med sesamfrön, hackad persilja och timjan på ett fat. Vispa upp äggen och vänd kycklingbitarna först i ägg sedan i ostblandningen.

Lägg kycklingbitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och stek mitt i ugnen ca 20 minuter, innertema ca 70 grader.

Skär broccolin i mindre bitar och stek dem hastigt tillsammans med bönorna i lite olja. Salta & peppra.

Vispa ihop dressingen och blanda med spenat, broccoli & bönor. Lägg på ett stort fat och toppa med
kyckling, avokado och sesamfrön. Servera med de stekta citronklyftorna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar