fredag 25 november 2016

Gnocchi med bacon, champinjoner & bladspenat

Dagens middag, supergod pasta. Rekommenderas.

Gnocchi med bacon, champinjoner & bladspenat
2 portioner

400 g gnocchi
150 g champinjoner
2 scharlottenlök, finhackad
1/2 vitlöksklyfta, hackad
70 g bladspenat
70 g bacon, tärnad
1 tomat, tärnad
1,5 dl matlagningsgrädde
2 msk vitt vin
1 tsk kyckling fond
Rivet skal av 1/2 citron
30 g parmesan, grovriven
smör till stekning
salt, peppar

Tärna baconet och stek knaprigt i torr panna. Skiva champinjonerna och stek mjuka, krydda med salt & peppar. Stek scharlottenlök & vitlök, tillsätt svamp och bacon. Häll på matlagningsgrädde och vin, fond, citronskal och puttra ihop på låg värme. Lägg i hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt nästan all bladspenat och tomaterna. 

Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten. Sätt samtidigt på en stor stekpanna på hög värme, med lite smör (eller olivolja). Vartefter gnocchin flyter upp till ytan är den färdig, och då lyfter du över den till en het stekpannan med en hålslev. Fräs alla gnocchi tills de är lätt gyllenbruna. Blanda med såsen, och lägg upp på tallrikar. Toppa med ost & resterande spenat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar