lördag 11 augusti 2012

Bröllopsresa - Maldiverna

Vår resa börjar bra, vi får en uppgradering till business. Härligt. Dock så stötte vi på patrull när vi sätter oss på planet och ber om lite skumpa. Nej tyvärr, pga Ramadan kan vi inte servera alkohol förren vi är i luften säger flygvärdinnan. Det där med religion är märkligt, upp till var och en vad det tror på men när det drabbat mig och min törst då blir man ju lite trött! Nu blev ju inte saken bättre av att vi var nära två timmar sena så vi satt länge i planet och började ju inse att vi nog kommer missa vår anslutning vidare.

Väl uppe i luften fick vi vår skumpa, god mat och gott vin.

Såg länge ut som vi skulle hinna men när vi inte får landa utan cirkulerar runt länge ovanför Doha flygplats så började det mörkna. Väl nere blir det att rusa, väl framme vid gaten får vi besked om att gaten är stängd, Fan!!

OK då blir det till att vänta tills morgonflyget då. 6 timmar i Lounge ska vi väl fixa, får väl festa till det lite ;)

Men näää, Ramadan, ingen alkohol. Men ärligt????

Blev en lång och seg natt. Väl dax för avresa var vi ensamma i business så efter en go frukost somnade vi in och vaknade först 40 min före landning.

Inflygningen var magisk, små atoller överallt. Då vi var först av planet gick det fort ut och snart fick vi hoppa i speedboaten som tog oss till vårt första paradis,Gili Lankanfushi( tidigare Soneva Gili)

Vi blev incheckade i Villa nummer 12 på Jetty 1.
220 kvm naturlig lyx. Har bott på liknande resorter förut och gillar verkligen eco stilen. Träffade vår Mr Friday, Atheef, vår egna butler som tar hand om precis allt man kan begära.

Vår första kväll hölls en "Meet the management" cocktail mottagning på stranden. Där blev det många glas bubbel och ett par goda drinkar.

Träffade även Roberto, sales manager. Han erbjöd oss att pröva lite extra upplevelser under vår vistelse och det tackar man ju inte nej till. Hittills har vi prövat en avsmakningsmeny, imorse skulle vi ätit sunrise frukost i strandkanten men det blev inställt pga dåligt väder. Men imorgon blir det vin & ostprovning i deras grotta och honeymoon dinner på vår terass i villan.

Har även hunnit med en par massage på 50 min, man låg och tittade ner på fantastiska fiskar. Underbart!

Vi äter ju på tok för mycket, allt är fantastiskt gott. Men vi har oxå spelat tennis 1 timme varje dag, varit på yoga och även en sväng på gymet. Men det blir en tuff invägning när bi kommer hem. Men det har jag redan innan bestämt att det är OK.

Bifogar lite bilder från paradiset.

Over & out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar