Imorgon ska vi åka till Romme & sedan vidare till Dala husby för god mat & övernattning. Det är samma grej som vi gjorde på en dateweekend förra året men den här gången tar vi med oss två andra par. Ska bli superkul.
Hoppas kunna ta bilder & recensera maten sedan som vanligt.
Ps, vägde in för sista gången januari månad i morse, minus 2,2 kilo ner i Januari. Hade ju velat gå ner mer men det har varit lite utmaningar på vägen i vanlig ordning. Februari ökar vi!!
Biff rydberg med palsternacka 8 propoints
2 portioner
300 gram oxfilé
2 potatis
1 palsternacka
1 1/2 gul lök
2 tsk smör
1/2 dl fraîche 5%
1 tsk grovkornig senap
1/2 tsk fransk senap
Sötningsmedel
Salt & svartpeppar
Skala och tärna potatis i centimeter stora bitar. Hacka lök.
Tärna köttet i något större tärningar än potatisen.
Salta & peppra potatis och palsternacka och stek i ugn 225 grader på ett teflon papper. Spraya ev lite olja på. Ca 20 min.
Stek lök mjuk på svag värme i lite smör.
Rör ihop senapscreme.
Salta & peppra kött och stek hastigt i varm panna. Vill inte att det ska bli genomstekt för allt i världen.
Servera på tallrik i rader, kött, lök och potatis/palsternacka med tillhörande crème. Det ska blandas i magen, inte på tallriken.
Servera ev med en äggula oxå men glöm inte att räkna poäng för det oxå.
Bon aptit!
Just det, höll på å glömma. 30 day plank challenge is over. Yes I did it!! Även om jag fick köra slutet på knä.. Nöjd!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar