Färsbiffar med ugnsrotsaker & fetaostkräm 11 propoints
2 portioner
250 gram nötfärs
Valfria kryddor
1 tsk milda culiness
Blanda färs med önskade smaksättare. Vi tog bara salt, peppar & worshistersås.
Stek hastigt i lite fett.
Rotsaker
2 potatis
1-2 palsternacka
2 morötter
1 gul lök
1 msk honung
1 tsk olja
1 msk hackad persilja
Vitlökspulver
Salt & peppar
Skala alla rotsaker och skär i stavar. Lägg på teflonfolie och spraya med olja, krydda med salt & peppar och honung. In i ugnen ca 30 min i 225 grader. Tillsätt persiljan ca 5 min på slutet.
Fetaostkräm
50 gram fetaost max 10%
1 dl matyoghurt 8%
1/2 klyfta vitlök
Färsk basilika
Salt & peppar
Gaffelmosa osten i en skål tillsammans med basilika (både blad och stjälkar) & vitlök. Mixa till en röra. Vänd ner yoghurten i röran. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar