Oh yes, vilken underbart lugn & skön helg det varit. Ätit gott men nyttigt & bara slappat.
Idag var det också första invägningen sedan nystarten för en vecka sedan, och YES! Minus 1,6 kilo - nu är vi på rätt spår igen.
Husguden Myllymäki slår till igen, dagens recept kommer här. Och det blev en fantastiskt god smak på den såsen.
Kotletter i citron-och honungssås 12 propoints
4 portioner
4 st fläskkotletter á 150 gram/fett bortskuret
4 portioner
4 st fläskkotletter á 150 gram/fett bortskuret
1 buljongtärning
1 msk honung
1 st citron
1 msk honung
1 st citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
Kinesisk soja
Smula ner en buljongtärning i stekpannan och låt puttra ihop med 2.5 dl grädde.
Smaksätt med 1 msk honung, 1 tsk rivet citronskal (el pressad citron) samt en skvätt
kinesisk soya. Smaka av med salt och peppar.
Kinesisk soja
Salt
Peppar
Peppar
Stek kotletterna i panna och krydda dem. Lägg åt sidan.
Smula ner en buljongtärning i stekpannan och låt puttra ihop med 2.5 dl grädde.
Smaksätt med 1 msk honung, 1 tsk rivet citronskal (el pressad citron) samt en skvätt
kinesisk soya. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i kotletterna och låt puttra en liten stund.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär potatisen i tjocka skivor.
Lägg ut dem på ett ugnssäkert fat. Spraya ovansidan med olja. Salta och peppra.
Skala och pressa vitlöken. Hacka tomaterna.
Blanda vitlök, tomater och basilika och klicka det på potatisen. Strö över parmesanosten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills de är klara.
Garnera med lite extra basilika och servera tillsammans med kotletterna. Som tillbehör koka gärna lite sockerärtor tex.
Gratinerad potatis
8 stora kokta potatisar
2 spray olja
2 krm salt
2 st vitlöksklyftor
6 st soltorkade tomater, marinerade
2 msk basilika, hackad och färsk
2 spray olja
2 krm salt
2 st vitlöksklyftor
6 st soltorkade tomater, marinerade
2 msk basilika, hackad och färsk
30 gram parmesanost
Skär potatisen i tjocka skivor.
Lägg ut dem på ett ugnssäkert fat. Spraya ovansidan med olja. Salta och peppra.
Skala och pressa vitlöken. Hacka tomaterna.
Blanda vitlök, tomater och basilika och klicka det på potatisen. Strö över parmesanosten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills de är klara.
Garnera med lite extra basilika och servera tillsammans med kotletterna. Som tillbehör koka gärna lite sockerärtor tex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar