tisdag 7 januari 2014

Apelsinkyckling med chili 9 propoints

Vi tackar DN för dagens recept, behövde inte modifieras mycket för att passa oss viktväktare. Däremot blev det lite surt. Tror det kom med för mycket av det vita när jag skalade citrusarna. Mitt tips är att vara försiktigt med det & kanske ha i mindre av skalet.

Apelsinkyckling med chili 9 propoints
4 portioner

4 kycklingfile a 125 gram
1 tsk salt
1 tsk milda culiness

Sås
1 apelsin
1/2 citron
2 dl lätt cremefraiche 15%
1 hönsbuljongtärning
1 msk russin
1 tsk sambal olek
1 tsk kinesisk soja
2 msk grovhackad persilja

2 dl matvete
1 purjolök
1 tsk milda culiness

Skölj apelsin & citron noga i ljummet vatten. Skär av skalet med en potatis skalare och strimla skalet eller använd ett ciseleringsjärn. Pressa ur saften.

Koka upp skalen med saft, fraîche, smulad buljongtärning, russin, sambal och soja i en panna.

Skär kycklingen i bitar. Salta. Stek dem i lite fett i en panna. Lägg dem i såsen. Låt kycklingen koka på svag värme under lock i ca 5-8 min.

Koka matvetet. Ansa & strimla purjolöken. Fräs den i smör tills den blir mjuk och blanda i den i matvetet.

Strö hackad persilja över vid servering.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar