söndag 26 januari 2014

Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås 12 propoints

Idag blev det riktig husmanskost, ett recept vi tror att våra föräldrar skulle gilla.
Lite annorlunda kombination av smaker men väldigt gott.

Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås 12 propoints
4 personer

500g nötfärs
1 ägg
0,75 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Dillsås:
1 dl matyoghurt 8%
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 st grönsaksbuljongtärning
1 msk strösocker
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 msk vitvinsvinäger
0,5 kruka dill, hackad

Tillbehör:
1 st gul lök
150 g sockerärter
1 st gurka
8 potatis


Koka potatis.

Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till små runda bullar.

Dillsås: Häll yoghurt, grädde och buljongtärning i en kastrull, värm och smaka av med socker, salt och peppar. Mixa såsen med mixerstav medan du häller i vinägern. Lägg i dillen och mixa lite till. (Såsen kan skära sig när du tillsätter vinägern. Det är ingen fara, den går nämligen ihop igen när du mixar den.)

Stek biffarna i ugn på  teflonfolie i 175 grader i ca 15-20 min. Vänd biffarna efter halva tiden.
Går ju lika bra att steka i stekpanna men på det här viset blitt det magrare så man slipper smöret till stekning.

Skala och klyfta löken. Snoppa sockerärterna. Ta bort kärnhuset ur gurkan, skala slarvigt med potatisskalare och skär den i sneda bitar.
Koka lök och sockerärter hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurka precis på slutet, häll direkt i durkslag.

Mixa såsen riktigt skummig med mixerstav.

Lägg upp grönsakerna & den kokta potatisen på en tallrik och lägg på biffarna. Häll över den skummade såsen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar