fredag 10 januari 2014

Pasta con salccicia 14 propoints

Yes, det är fredag igen. Tuff jobbvecka avslutas med myskväll med mannen. En gin tonic och gemensam matlagning är det bästa jag vet. Testade tonic zero idag och den var riktigt bra. Allt för pointsen eller hur??

I morgon väntar kockduellen hemma hos Anna & Jocke. Mycket spänd på vad som bjuds!

En gammal favorit i repris lagar vi idag.

Pasta con salccicia 14 propoints
2 portioner

250 gram färsk pasta fettucine
160 gram salccicia av bra kvalitet
1 stor klyfta vitlök
1 scharlottenlök
1 tsk olja
6 st färska champinjoner
3 urkärnade körsbärstomater
1 dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde Max 15%
Hackad färsk persilja
Salt & peppar

Tag ur korven ur skinnet och fördela i små bitar. Finhacka löken, skiva champinjoner och fräs allt detta med lite olja ett par minuter.

Tillsätt tärnade tomater & vin och koka ihop. Slå på grädde och låt puttra ett par minuter.

Koka pasta enl anvisningen på förpackningen.

Vänd ner persilja och den nykokta pastan i såsen.

Servera ev med lite riven parmesan på toppen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar