Till förrätt åt vi nått väldigt gott men det kan jag inte skriva om nu då det var en provlagning inför vår nästa kockduell. Samma sak med dagens fördrink… men den kommer bloggas om såklart i samband med duellen.
Smör är ju som bekant inte nått som är bra för en viktväktare. Men när det i princip bara är smöret som är dåligt i en rätt som i det här fallet så funkar det ju. Man kan liksom inte bestrida det faktum att smör gifter sig nått så fantastiskt bra med fisk.
Stekt spätta med brynt smör, rödlök, pepparrot och kapris 12 propoints
2 portioner
2 st spättafiléer à 150 g
Smör att steka i
Salt & vitpeppar
50 g smör
1 st rödlök
50 g finriven pepparrot
1/2 dl kapris
4 potatis
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skala och finhacka rödlöken och riv pepparroten. Vik spättan dubbel, salta och peppra och stek i smör.
Bryn 50 gram smör i en stekpanna. Lägg i rödlöken, kaprisen och pepparroten och låt allt koka ihop lite.
Lägg upp spättan på tallrikar och slå över smörblandningen. Garnera med lite extra pepparrot. Servera potatisen till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar