Tro det eller ej men jag har ALDRIG testat att laga mat med salvia tidigare. Har fått för mig att jag inte tycker om det. Men idag var det dags att ge det ett försök. Och det var ju riktigt smarrigt!
Värst vad mycket nya recept jag bjuder på den här veckan… nystarten är bra för er som följer min blogg, har liksom ny energi att ta fram nya maträtter & det är ju bra för oss alla.
Fläskkotlett i salviasås med ugnsrostade rotsaker 9 propoints
Värst vad mycket nya recept jag bjuder på den här veckan… nystarten är bra för er som följer min blogg, har liksom ny energi att ta fram nya maträtter & det är ju bra för oss alla.
Fläskkotlett i salviasås med ugnsrostade rotsaker 9 propoints
2 portioner
1 palsternacka
2 morötter
1 gul lök
flingsalt
svartpeppar
Hackad persilja
flingsalt
svartpeppar
Hackad persilja
Örtkrydda
Pommes frits krydda
Pommes frits krydda
1 spray olja
2 fläskkotletter a´ 150 gram
Lite vitlök
Salt
Svartpeppar
2 fläskkotletter a´ 150 gram
Lite vitlök
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning
Sås
1/2 msk vetemjöl
1 dl vatten
0,75 dl matlagningsgrädde max 15%
0,5 msk oxfond eller 1/2 köttbuljongtärning
1 tsk salvia
0,5 msk balsamvinäger
0,5 msk chutney
Kvistarna från persiljan
Skala och klyfta potatisen, palsernacka, lök & morötter och lägg på en plåt med teflonfolie och spraya på olja och krydda. Laga i ugn i ca 25 min. Rör ner persiljan ca 5 in innan dom är klara.
Skala och hacka vitlöken. Stek kotletterna gyllenbruna i smör tillsammans med hackad vitlök, salt och peppar. Medan köttet steker vispar du ihop såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar