Dagens middag har lite Gi tänk - mycket gott faktiskt.
Fläskytterfilegryta med fräsch sallad & brysselkål 11 propoints
2 portioner
300 gram fläskytterfilé
Färska champinjoner
1/2 gul lök
1 tsk olja
Matlagningsgrädde max 15%
1 tsk fransk senap
Japanska Soya
Kalvfond
Dragon
Salt
Peppar
Sallad
Isbergsallad
1 mango
Tomater
Gurka
Rödlök
Sockerärtor
30 gram fetaost max 10%
Brysselkål
1 msk honung
Koka kålen i saltat vatten ca 10 minuter. Glacera med honung precis innan servering.
Dela svamp i bitar och stek mjuka i lite olja, krydda med salt & peppar. Lägg åt sidan. Gör samma sak med löken. Dela köttet i mindre strimlor & salta & peppra. Stek hastigt i het panna och ta upp.
Lägg tillbaka lök & svamp i stekpannan. Klicka i senap, spä med lite vatten & grädde. Smaka av med fond, soya, dragon och salt & peppar. Lägg i köttet ett par minuter innan servering & låt koka ihop.
Servera med en god sallad & honungs glacerade brysselkål.
Jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar