måndag 12 september 2016

Färsbiffar i gräddig tomatsås


Färsbiffar i gräddig tomatsås 
4 port

Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja.

500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl mellangrädde
1 tsk soja
smör till stekning

Till servering
basilika eller persilja
hackad rödlök
kokt potatis

Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma till stora biffar, 1 per portion.
Stek biffarna i smör i en stekpanna i ca 5 minuter.
Häll av vätskan från tomaterna och blanda med grädde och soja. Häll tomatblandningen runt biffarna i pannan. Låt dem puttra i 3-4 minuter.

Till servering: Servera med hackad basilika eller persilja, hackad rödlök.. Kokt potatis är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar