onsdag 10 september 2014

Varm kasslersallad med matvete, rödbetor och feta 9 propoints


Varm kasslersallad med matvete, rödbetor och feta 9 propoints
4 portioner

4 rödbetor
2 dl matvete

1 rödlök
500 g kassler
Sockerärtor
1 tsk smör

Dressing:
2 msk vit balsamvinäger
2 tsk honung
1 msk olivolja
salt, peppar

Servera med:
100 g blandad grönsallatsmix
150 g fetatost max 10%
Garnera med:
basilika


Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 15–20 minuter. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i bitar.

Koka upp matvete enligt beskrivning.

Dressing: 
Blanda äppelcidervinäger, honung, olja, salt och peppar och rör ner i det kokta matvetet.

Skiva löken. Tärna kasslern. Fräs lök och kassler i en stekpanna med smör. Blanda med matvetet.

Lägg en salladsbädd på varje tallrik och fördela matvetesalladen på tallrikarna. Toppa med rödbetor, sockerärtor, fetaosten i bitar och basilika.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar