Sen har vi mest slappat & nu börjar det åska & spöregna. Då passar det med en favorit i repris.
Har ni inte testat denna så gör det! Såsen blir gudomlig.
Smarrig kötttfärslimpa 11 propoints
4 portioner
500 g nötfärs 10%
ca 2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm malen ingefära
2 krm colmans senapspulver
1 ägg
1 msk finhackad gul lök
4 msk buljong
3 msk skorpmjöl
2 dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde 4%
2 tsk svartvinbärs gele
8 potatisar
500 g nötfärs 10%
ca 2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm malen ingefära
2 krm colmans senapspulver
1 ägg
1 msk finhackad gul lök
4 msk buljong
3 msk skorpmjöl
2 dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde 4%
2 tsk svartvinbärs gele
8 potatisar
Blanda skorpmjölet med ägget, 4-6 msk buljong och kryddorna. Tillsätt färsen rör ihop väl.
Forma färsen till en limpa och lägg den på ett välsmort eldfast fat.
Sätt in i nedre i ugn 225 g ca 15 min eller tills köttet börjar få färg. Tillsätt buljongen och grädden vid sidan o färsen. Sänk teperaturen till 170 grader och grädda ytterligare 25-30 min under ösning.
Häll av skyn från färsen och sila i en kastrull. Späd ev med mer vätska. Låt såsen koka ihop och tillsätt lite gele och soya för färgens skull. Vill ni ha mer smak kan man tillsätta lite mer ingefära.
Servera med kokt potatis, gelé, och grönsaker eller sallad.
Forma färsen till en limpa och lägg den på ett välsmort eldfast fat.
Sätt in i nedre i ugn 225 g ca 15 min eller tills köttet börjar få färg. Tillsätt buljongen och grädden vid sidan o färsen. Sänk teperaturen till 170 grader och grädda ytterligare 25-30 min under ösning.
Häll av skyn från färsen och sila i en kastrull. Späd ev med mer vätska. Låt såsen koka ihop och tillsätt lite gele och soya för färgens skull. Vill ni ha mer smak kan man tillsätta lite mer ingefära.
Servera med kokt potatis, gelé, och grönsaker eller sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar