Idag lagas det husmanskost i huset, riktigt gott.
Bräckt kassler med pepparrotstuvad vitkål 5 propoints
4 portioner
500 g kassler
500 g vitkål
ca 2 dl kokspad
3 msk vetemjöl
3 dl mellanmjölk
1 msk konc kycklingfond
1/2 dl hackad persilja
Riven pepparrot
1 msk smör
salt
peppar
Skär vitkålen i strimlor. Koka den i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 5 minuter. Sila av och spara kokspadet.
Smält smöret i kastrullen. Vispa ner mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Tillsätt därefter det sparade kokspadet. Låt koka ca 3 minuter, rör då och då.
Blanda ner vitkål, kycklingfond och persilja. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar