Åh jisses så gott det blev idag. Panerade lax i pankoströbröd och stekte i vår nya stekpanna, från Kökskungen, ceramic line.
Den är så sjukt bra, ingenting fastnar så den kräver minimalt med fett. Köpte den på erbjudande hos coop för bara 99:-, jag är typ kär i den.
Pankopanerad laxfilé med en fräsch sallad 12 propoints
2 portioner
2 laxfiléer (ca 125 g/styck)
50 g sockerärtor
50 g fetaost max 10%
70 g babyspenat
200 g nykokt potatis
1/2 rödlök
1/2 kruka mynta
1/2 citron, saften och skalet
1/2 msk olja
salt och peppar
2 msk pankoströbröd
Strimla sockerärtorna fint på längden, skär rödlöken tunt och skiva ner den kokta ljumma potatisen i mindre bitar. Lägg i en salladsskål som passar till servering.
Blanda ner sköljd babyspenat. Avsluta med plockade myntablad, rivet citronskal och saften från en citron. Blanda runt och toppa med bitar av fetaost, salt samt peppar.
Salta och peppara laxfilerna på båda sidor.
Lägg pankoströbröd på en tallrik, panera ena sidan på laxen i ströbrödet, tryck till så att det fastnar och stek den panerade sida på medelvärde i olja. När brödet är frasigt, vänd och stek på andra sidan tills laxen är klar.
Servera den nystekta laxen tillsammans med salladen.
Denna måste testas, ser jättegott ut.
SvaraRaderaJa det måste du Monkan, det var supergott. Första gången jag använde pankoströbröd men absolut inte den sista.// Cecilia
SvaraRadera