Drack ett väldigt gott vin till som vi fått av grannen, kan verkligen rekommenderas. Alvarinho Contacto (nr 6707)
Nu kommer det bli lite tyst på bloggen i helgen. Ska ta med maken på Orup`s krogshow imorgon, han fick ju det i födelsedagspresent i maj, dax att leverera kanske. Men vi ses förhoppningsvis nästa vecka med lite härliga recept.
Glacerad rödbeta med dragon, senapssås och halstrad torskrygg 10 propoints
2 portioner
Rödbetor:
200 g färska rödbetor
1 1/2 msk mörk sirap
3/4 msk ättikssprit
1/2 msk färsk dragon, hackad
salt och peppar
Senapssås:
1/2 schalottenlök, finhackad
1 spray olja till stekning
1/2 dl vitt vin (kokar bort, räknas ej)
1 dl matlagningsgrädde
1 msk grov senap, ej söt
salt
Fisk:
300 g fiskfilé med skinn
1 spray olja till stekning
Grovt salt och peppar
4 potatis till servering
Rödbetor:
Koka rödbetorna mjuka, ca 30-45 min och skala dem under kallt vatten. Lägg dem i en kastrull, tillsätt sirap och ättikssprit. Låt koka upp så att rödbetorna blir glansiga. Tillsätt dragon. Smaka av med salt och peppar.
Rödbetor:
Koka rödbetorna mjuka, ca 30-45 min och skala dem under kallt vatten. Lägg dem i en kastrull, tillsätt sirap och ättikssprit. Låt koka upp så att rödbetorna blir glansiga. Tillsätt dragon. Smaka av med salt och peppar.
Senapssås:
Fräs schalottenlök på svag värme i en kastrull i utan att den tar färg. Tillsätt vitt vin och koka ihop till hälften återstår. Tillsätt grädde och senap. Smaka av med salt.
Fisk
Halstra fisken med skinnsidan nedåt i olja och grovt salt på stark värme. Peppra. Skinnet ska bli mörkt gyllenbrunt och knaprigt. Vänd filéen och stek den färdigt. Kärntemperaturen i fisken skall var 60 grader.
Halstra fisken med skinnsidan nedåt i olja och grovt salt på stark värme. Peppra. Skinnet ska bli mörkt gyllenbrunt och knaprigt. Vänd filéen och stek den färdigt. Kärntemperaturen i fisken skall var 60 grader.
Servering:
Lägg upp rödbetor på tallriken, häll lite senapssås bredvid och lägg på den halstrade fisken. Servera med kokt potatis.
Kan intyga att det var fantastiskt gott!
SvaraRadera