Baconlindad kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker 11 propoints
2 portioner
250g kycklingfilé
1/2 pkt bacon
2 potatisar
1 stor morot
250g kycklingfilé
1/2 pkt bacon
2 potatisar
1 stor morot
2 palsternacka
2 rödbetor
2 rödbetor
1 gul lök
1 spray olja
75g fetaost max 10%
1 dl fraîche 5%
1 tsk honung
Salt, peppar
Skala och dela rotsakerna och lägg i en ugnform. Lägg rödbetorna i ett eget hörn för att undvika att allt blir rött. Salta & peppra, spraya med lite olja & kör i ugnen på 225 grader i ca 30 min
1 spray olja
75g fetaost max 10%
1 dl fraîche 5%
1 tsk honung
Salt, peppar
Skala och dela rotsakerna och lägg i en ugnform. Lägg rödbetorna i ett eget hörn för att undvika att allt blir rött. Salta & peppra, spraya med lite olja & kör i ugnen på 225 grader i ca 30 min
Dela filérna en eller två gånger, på längden. Linda en till två baconskiva runt varje filébit. Stek ett par minuter på varje sida så det får fin färg, kör det sedan med rotsakerna tills de är färdiga och kycklingen är helt genomstekt. (72 grader)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar