Vi körde på två gamla recept. Till förrätt blev det Hummersallad, och sedan till varmrätt Anka med fikonsky. Mycket gott.
Men till dessert blev det en lyxig, ny & mindre fettsnål dessert, allt för er mina bloggisar. Har dock inte räknat points på den, liksom ingen mening…. Men gott var det och värt varje points.
Daimchokladmousse med mandelpäron
3 port
2 päron
1 msk smör
3/4 msk strösocker
35 g mandelspån
Daimmousse:
2 dl vispgrädde
85 g ljus choklad
2 äggulor
ca 20 g daim
Garnering
ca 20 g daim
Några hallon
Citronmeliss
Daimmousse:
Vispa grädden ganska löst. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör samman gulorna och tillsätt chokladen under kraftig omkörning.
Ta i lite av grädden och rör om. Tillsätt resten av grädden och vänd samman tills det blir en slät mousse. Hacka daimen och vänd i den. Fördela moussen i glas. Ställ in i kylen och låt stelna. Detta går att göra dagen innan.
Skär päronen i klyftor och bryn dem på svag värme i smör tillsammans med socker och mandel. Fördela päronen på moussen.
Hacka daimen. Garnera moussen med daim, hallon och citronmeliss.
Skär päronen i klyftor och bryn dem på svag värme i smör tillsammans med socker och mandel. Fördela päronen på moussen.
Hacka daimen. Garnera moussen med daim, hallon och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar