Jag hade bokat in oss på Andaz vid Liverpool street station. Ett område jag tidigare inte bott i.
Lobbyn på Andaz
|
Första dagen blev det en promenad runt stan i det fina men kalla vädret.
Trevlig mat marknad |
Den här resan gick i matens tecken, många trevliga restaurangbesök var inbokade och första kvällen var förväntningarna höga då vi besökte Maze, en av Gordon Ramsays krogar med 1 stjärna i guide michelin.
Trevlig brödservering |
Marinated yellow fin tuna, Iberico ham, avocado purée |
Foie gras mousse, toasted brioche, pomegranate and Sauternes gel |
Scottish hand - dived scallops, crushed peas, limeleafvelouté |
Duck breast, confit legs, morels, peas and broad beans |
Cider glazed apple, custard ice cream, warm apple cake |
Maten var god men jag hade nog för stora förväntningar helt klart. Servicen borde vara bättre på den här typen av restauranger. Både en & två gånger kom man ut med maten och fick vända då personalen inte dukat fram nya bestick. Sånt ska inte ske på den här typen av restaurang.
Vackra tulpanodlingar |
Lunch på Pitt cue co. London anspråkslöst ställe med grymt god mat.
Nöjda grabbar efter grymt bra lunch! Middag på Bar boulud Supermysig & fin restaurang med en gigantisk meny, kanske lite väl mycket att välja på. Kyparen var dessvärre inte till nån hjälp med att guida oss så vi beställde alldeles för mycket mat. Men det smakade mycket bra. |
CERVELAS LYONNAIS, Lyonnais sausage in brioche pistachio & truffle |
RILLONS CROUSTILLANTS, crispy & tender pork belly cracked pepper |
TARTARE DE BOEUF, hand cut beef sirloin capers & cornichons potato gaufrettes mustard egg yolk dressing |
CRUDO DE THON, yellowfin tuna spring onion avocado lime, soy dressing |
Olika korvar, mycket goda |
YANKEE, beef patty, iceberg lettuce tomato, pickle, sweet onion sesame bun |
Och nu till i min mening resans kulinariska höjdpunkt. Dim sum sunday på Hakkasan Hanway place
Restaurangen har 1 stjärna och på söndagarna har dom ett skönt upplägg.
Servicen var suverän, maten underbar & restaurangen supersnygg.
Dim Sum Sunday
Signature
£58 per person
Minimum of two to share
Six courses
Choice of cocktail
Perrier-Jouët Blason Brut Rosé NV Champagne, France 12% half bottle
Choice of after dinner cocktail
Crispy duck salad
with pomelo, pine nut and hallåt
Shimeji dumpling
Har gau
Scallop shumai
Chinese chive dumpling with prawn and crabmeat
Crispy seafood roll
Baked venison puff
Crispy smoked duck and pumpkin puffa
Fried golden lobster roll
Choose one of the following
Fried aubergine and oyster mushroom with crispy oat
Salt and pepper squid
Choose one of the following
Grilled Chilean sea bass
with Chinese honey
Stir-fry black pepper rib eye beef with merlot
Pak Choi
Spring onion and egg fried rice
Selection of dessert
£58 per person
Minimum of two to share
Six courses
Choice of cocktail
Perrier-Jouët Blason Brut Rosé NV Champagne, France 12% half bottle
Choice of after dinner cocktail
Crispy duck salad
with pomelo, pine nut and hallåt
Shimeji dumpling
Har gau
Scallop shumai
Chinese chive dumpling with prawn and crabmeat
Crispy seafood roll
Baked venison puff
Crispy smoked duck and pumpkin puffa
Fried golden lobster roll
Choose one of the following
Fried aubergine and oyster mushroom with crispy oat
Salt and pepper squid
Choose one of the following
Grilled Chilean sea bass
with Chinese honey
Stir-fry black pepper rib eye beef with merlot
Pak Choi
Spring onion and egg fried rice
Selection of dessert
Första cocktailrundan |
Sallad |
Ångade dim sum |
Stekta dim sum |
Squid |
Rib eye |
Magiska desserter |
Sista rundan cocktails |
Middag på Barafina, tapas!
Härlig tapasbar i Soho. Man kan inte boka bord men en kava senare så hade vi fyra platser i baren.
Allt var grymt gott & trevligt.
Sista dagen flanerade vi runt i Shoredich, var ganska regnigt och trist men vi hittade roliga marknader & annat trevligt. Efter ett stenhårt shoppingpass på Primark var det dags för en sista lunch innan hemfärd.
Snygg restaurang men inget märkvärdigt direkt.
En supertrevlig resa med mycket god mat & dryck. Nu är det snabbdiet för på onsdag är det kockduellen igen och mera onyttig mat. Illa.
Vi kockar som bara den redan nu för att förbereda middagen. Återkommer med recept & bilder från det framöver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar