onsdag 2 april 2014

Tagliatelle med rosesallad, citron & parma 11 propoints

Idag blev det färsk pasta, ett lite annorlunda recept. Kanske inte nån favorit men det är kul med variation.

Tagliatelle med rosesallad, citron & parma 11 propoints
4 portioner

500 gram färsk tagliatelle (duoval)
2 vitlöksklyftor
1 rosesalladshuvud (ca 170g)
1 dl finhackad persilja
1 citron
80 gram parmaskinka
1/2 burk ricotta(125g)
1 dl riven parmesanost
1 spray olja
Salt & peppar

Koka upp pastan enl anvisning på förpackningen.  Skala & skiva vitlöken tunt. Strimla rosésalladen.
Fräs vitlöken i olja på låg värme i ett par minuter. Tillsätt salladen och låt fräsa med någon minut.

Ta från värmen och blanda ner persilja och finrivet citronskal. Blanda pastan med fräset och grovstrimlad parmaskinka. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.

Servera med en klick ricotta & riven parmesanost.

Bon aptit.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar