Helgen närmar sig med stormsteg. Ser verkligen fram emot London tillsammans med vänner. Kommer bli mycket mat & dryck så jag var duktig och tog en löprunda på lunchen idag. 5,7 km fick jag ihop.
Dagens middag innehåller även den rödbetor, har ju köpt en påse så då måste man ju ta vara på råvarorna. En himla god sallad.
Sallad med halloumi, rödbetor & kyckling 11 propoints
2 portioner
2 kycklingfilé a 125 gram
300 gram färska rödbetor
100 gram halloumi
1 dl matvete
1 msk Pinjenötter
1 påse Babyspenat
1/ 2 rödlök
Salt & peppar
Pepparrotssås
1 dl Matyoghurt
Riven pepparrot
1 tsk honung
Citronsaft
Citronskal
Salt & peppar
Koka matvetet efter anvisningar på förpackningen, gärna med lite grönsaksbuljong istället för salt.
Koka rödbetor ca 40 min och skala under ljummet vatten. Rosta pinjenötter i stekpanna.
Krydda kycklingbrösten & stek dem i 225 grader i ugn ca 15-20 min. Stek halloumin i tärningar lite snabbt.
Blanda matvete, spenat & rödlök. Lägg upp på tallrikar. Lägg på kyckling & halloumi och toppa med dressing och pinjenötter.
Mycket gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar