Ugnsbakad torsk och ljummen matvetesallad med rödbetor 10 propoints
2 personer
2 st torskrygg à 150 g
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar, nymald
Matvetesallad:
300 g rödbetor
1 1/1 st vitlöksklyfta
1 msk timjan, hackad färsk
Nypa salt
Nypa strösocker
1 tsk olja
1 dl matvete, helt
1/2 st grönsaksbuljongtärning
1 msk citron, pressad
50 g fetaost
Sallad:
1/2 st romansallad, huvud
1 msk citron, pressad
1 msk olivolja
1 krm salt
Garnering:
timjan, färsk
citronklyftor
Matvetesallad:
Sätt ugnen på 200°. Skala och tärna rödbetorna. Lägg tärningarna i en långpanna med bakplåtspapper.
Skala och hacka 1 1/2 vitlöksklyfta. Strö vitlök och timjan över rödbetorna. Spraya över olja. Strö på salt och socker och blanda väl. Bred ut blandningen i ett jämnt lager. Stek mitt i ugnen 10 min. Rör om och sänk värmen till 150 grader. Stek 10 min till.
Skala och hacka 1 1/2 vitlöksklyfta. Strö vitlök och timjan över rödbetorna. Spraya över olja. Strö på salt och socker och blanda väl. Bred ut blandningen i ett jämnt lager. Stek mitt i ugnen 10 min. Rör om och sänk värmen till 150 grader. Stek 10 min till.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen, tillsammans med buljongtärning. Låt vetet ånga av.
Blanda rödbetor och matvete med citronsaft. Riv fetaosten över.
Fisk:
Blanda rödbetor och matvete med citronsaft. Riv fetaosten över.
Fisk:
Salta och peppra fisken på båda sidor och lägg dem på teflonpapper i en form. Spraya olja över fisken.
Ugnsbaka fisken mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken vitnat. (57 grader)
Sallad:
Skölj och grovhacka salladen. Vispa ihop citronsaft, olja och salt. Ringla hälften av dressingen över salladen och resten över fisken och matvetesalladen vid servering. Garnera med färsk timjan och citronklyftor.
Ugnsbaka fisken mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken vitnat. (57 grader)
Sallad:
Skölj och grovhacka salladen. Vispa ihop citronsaft, olja och salt. Ringla hälften av dressingen över salladen och resten över fisken och matvetesalladen vid servering. Garnera med färsk timjan och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar