torsdag 17 april 2014

Fläskkotlett med rotsaker & färskostsmör 11 propoints

Jippie, äntligen påskledigt. Imorgon bär kvasten av mot London. Men innan dess ännu en god middag.
Måste säga att alla recept den här veckan är värda att pröva, riktigt god vecka.

Glad påsk alla bloggisar. Återkommer med rapport från London efter påsk.

Fläskkotlett med rotsaker & färskostsmör 11 propoints
2 portioner

2 fläskkotletter (duoval)

2 potatisar
2 små färska rödbetor
1 gul lök
1 morot
1 Palsternacka
Salt & peppar
1 tsk olja
2 tsk honung

Färskostsmör
20 g rumstempererat smör
80 gram färskost (jag använde Philadelpia vitlök & örter 11%)

Rör ihop & ställ kallt. Krydda ev med salt & peppar

Rotsaker:
Sätt ugnen på 225°C.
Skala rotfrukter och lök. Skär i bitar. Lägg alla rotsaker på ett teflonfolie i en långpanna. Spraya över olja och honung. Krydda med salt och peppar.
Sätt in pannan mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd rotfrukterna någon gång under tiden.

Salta & peppra köttet & stek i panna & servera med rotsaker & färskostsmöret. Toppa med lite färsk timjan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar