Fläskkotlett med löksås 12 propoints
4 portioner
4 st benfria fläskkotletter a ca 150 gram (duoval)
1 tsk olja
8 potatis
Löksås
2 st gula lökar, skivade
1 msk milda
2 msk vetemjöl
2 msk köttbuljong
1 kinesisk/japansk soya
1 dl lättmjölk
2 dl matlagningsgrädde
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Stevia , efter smak
Koka potatis.
Stek kotletterna i lite olja så de får färg. Salta och peppra under tiden.
När de är gyllenbruna och fina så stoppar du in dem i ugnen på 100-150 grader tills de är klara. ca 70 grader
Löksås:
Lägg 1 msk milda i kotlettpannan, när det bubblar och ser gott ut häller du ner löken.
Den får steka sig lite lagom sådär, inte få färg, men bli lite genomskinlig.
Strö över mjölet och vispa runt lite.
Häll över vätskan & kryddor och låt koka ihop.
Smaka av med salt, vitpeppar och stevia.
När kotletterna är färdiga lägg ner dem i såsen nån minut innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar