torsdag 13 mars 2014

Superenkel Fiskgratäng 10 propoints

Idag serveras det fisk igen hos familjen Lind. Så kloka vi ska bli.

Fiskgratäng 10 propoints
2 port

1/2 purjolök
50 g färska champinjoner
1/2 msk smör
300 g torsk
1/4 citron, pressad saft
1/2 dl vatten
1 tsk dragon, torkad
1 1/2 msk dill, finklippt
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 dl lätt crème fraîche max 15%
1 dl ost, riven max 17%

Tillbehör
Pressad potatis, 4 st 
Sockerärtor


Sätt ugnen på 200°. Dela och skölj purjolöken och skär
i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.

Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över dragon och dill. Salta och peppra.
Bred över creme fraiche och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
Serera med pressad potatis och sockerärtor.





2 kommentarer:

  1. Hur mycket vatten ska man hälla på?.:)

    SvaraRadera
  2. Hallå, Ledsen för sen återkoppling. 1/2 dl precis som det står i receptet.

    SvaraRadera