Köttfärslimpa fylld med färskost 13 propoints
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl lättmjölk
500 g nötfärs
2 små finhackade schalottenlökar
1 ägg
Flingsalt och nymalen svartpeppar
1 ask Philadelphiaost max 12%
1/2 ask ruccolasallad ca 25 g
1 tsk milda
Sås:
Skyn + vatten
1 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
Soja
8 potatisar
Broccoli
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Tillsätt färs, flingsalt, peppar, lök och ägg. Blanda väl.
Rulla ut plastfolie på arbetsbänken. Bred ut färsen i en platta. Klicka ut färskosten som en sträng i mitten. Hacka och lägg rucolan ovanpå.
Lägg över i en ugnsfast smord form.
Sätt in i ugn på 225° i ca 30 minuter.
Koka potatis & broccoli.
Vispa ur skyn som bildats i formen ned köttfärslimpan i en stekpanna. Späd med vatten (ca 1-2 dl) fond och till sist grädden. Koka upp och smaka av med soja, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, broccoli, sås och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar