söndag 16 mars 2014

Köttfärslimpa fylld med färskost 13 propoints

Här är ett recept från Monika Ahlberg som vi testade idag. Helt OK men tycker nog det blev lite mycket ost, hälften räcker nog & tror nog det blir godare med en smaksatt sådan dessutom. Men det gick ner iaf ;)

Köttfärslimpa fylld med färskost 13 propoints
4 portioner

1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl lättmjölk
500 g nötfärs
2 små finhackade schalottenlökar
1 ägg
Flingsalt och nymalen svartpeppar
1 ask Philadelphiaost max 12%
1/2 ask ruccolasallad ca 25 g
1 tsk milda

Sås:
Skyn + vatten
1 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
Soja

8 potatisar
Broccoli

Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Tillsätt färs, flingsalt, peppar, lök och ägg. Blanda väl.

Rulla ut plastfolie på arbetsbänken. Bred ut färsen i en platta. Klicka ut färskosten som en sträng i mitten. Hacka och lägg rucolan ovanpå.

Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plasten! (Dra i långsidan och se till att det blir en väl packad rulltårta)

Lägg över i en ugnsfast smord form.

Sätt in i ugn på 225° i ca 30 minuter.

Koka potatis & broccoli.

Vispa ur skyn som bildats i formen ned köttfärslimpan i en stekpanna. Späd med vatten (ca 1-2 dl) fond och till sist grädden. Koka upp och smaka av med soja, flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera köttfärslimpan med kokt potatis, broccoli, sås och en sallad.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar