onsdag 5 mars 2014

Italiensk kassler i krämig sås med risoni 11 propoints

Jättemumsig kassler med Italiens touche  stod på menyn idag. Supergott.

Italiensk kassler i krämig sås med risoni 11 propoints
4 portioner

500 g kassler
3 st tomater i småbitar
1 kruka basilika
1 dl matlagningsgrädde max 15%
2 st vitlöksklyftor
1 dl crème fraîche 15%
2 msk tomatpuré
125 g mozzarella i bitar
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
2 dl risoni

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva kassler tunt & lägg i en ugnsform.
Blanda hackad tomat, vitlök och hackad basilika med crème fraîche, tomatpuré och grädde.
Häll smeten över kasslern i formen och strö sedan ost över.
In i ugnen och låt hela härligheten få lite färg, ca 20 minuter.

Koka risoni.

Servera kasslern med kokt risoni & en god sallad.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar