onsdag 26 mars 2014

Gryta med fläskytterfilé 8 propoints

Idag stod Fredrik för middagen och han tillagade en variant på sin mammas goda korvgryta, men med kött istället. Blev riktigt smarrigt. Klassisk husmanskost. Och riktigt magert dessutom!

Gryta med fläskytterfilé  8 propoints
2 portioner

250 gram fläskytterfilé
4 potatisar
1 stor morot
1-2 schalottenlök eller gul lök
4 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk grönsaksbuljong
2 msk ketchup
1 tsk soja
Salt & peppar
1 tsk olja

Skiva köttet och krydda med salt & peppar. Stek hastigt i lite olja så det får färg.
Skiva löken & stek i lite olja.

Skiva potatis & morot. Koka upp en buljong på vatten, ketchup, soja & fond.

Ta en gryta och varva potatis, morot kött och lök. Häll över buljongen så det nästan täcker.
Låt koka upp & sjuda långsamt ca 20 minuter tills alla grönsaker är mjuka. Gör inget om det nästan kokar sönder.

Servera grytan med en fräsch sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar