Idag lagades det rullader. Tr lite tid & är lite pyssel, men det är klart värt det.
Färskostfyllda rullader med soltorkade tomater och bacon 12 propoints
4 portioner
500 gram lövbiff
1 pkt kotlettbacon
1 fp philadelphiaost vitlök/örter 12 %
6 stora bitar soltorkade tomater
1-2 schalottenlökar
1/2 kruka basilika
flingsalt
svartpeppar
5 dl vatten
3 msk kalvfond
Hacka & stek baconet lagom knaprigt, lägg sedan på hushållspapper och ställ åt sidan.
Blanda philadelphiaost, finstrimlade tomater, finhackad lök och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Fördela en klick av krämen på köttet, strö över lite bacon och ett basilikablad, rulla sedan ihop till en rulle. Fäst med fördel med en tandpetare. Salta och peppra lätt.
Bryn rulladerna i smör tills de fått fin färg. Vispa nu samman hett vatten och kalvfond. Häll ca. 3 dl av denna fond vid sidan av de brynta rulladerna och låt allt småsjuda i ca. 45 min. Häll vid behov på mer fond/vatten. Torkar det ut blanda till och häll på ytterligare fond/vatten.
Innehållet i rulladerna kommer delvis att falla ur, men det gör inget för det sätter god smak till såsen och gör den lite krämig.
Ugnsrostad sojapotatis
ca 650 gram delikatesspotatis eller annan potatis
spray olja
1/2-1 msk soja
flingsalt & svartpeppar
Tvätta potatisen men behåll skalet på. Skär i halvor och lägg i ugnsform. Spraya över olja och soja, salta och peppra.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 45 minuter eller tills de känns klara.
Vi serverade rulladerna tillsammans med lite parmesangratinerade tomater, men det är ju inte ett måste.
Åh så supergott det här var!! Löjligt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar