Panerad torskrygg och vårlig kall sås 12 propoints
2 portioner
300 gram torskrygg
1 ägg
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl ströbröd
1/2 msk milda culiness
Salt och vitppar
300 gram torskrygg
1 ägg
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl ströbröd
1/2 msk milda culiness
Salt och vitppar
4 potatisar
Vårlig sås
1/2 burk matlagningsyoghurt max 8%
1/2 msk lättmajonnäs
1/2 msk grov söt senap
1/4 syrligt äpple i små bitar
1/2 finhackad ättiksgurka
1/4 finhackad gul lök
1 msk hackad dill
1 msk kapris
Salt och vitpeppar
Stek fisken hastigt i smör så den får färg. Lägg fisken på en ugnsplåt täckt med teflonfolie och stek dem ca 10 min på 225 grader. Fisken ska ha en innertemp på ca 56 grader.
1/2 burk matlagningsyoghurt max 8%
1/2 msk lättmajonnäs
1/2 msk grov söt senap
1/4 syrligt äpple i små bitar
1/2 finhackad ättiksgurka
1/4 finhackad gul lök
1 msk hackad dill
1 msk kapris
Salt och vitpeppar
Salta & peppra fisken. Doppa fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist täck med ströbröd.
Lägg på tallrik, låt gärna vila en stund.
Rör ihop såsen och ställ kallt. Koka potatis.
Stek fisken hastigt i smör så den får färg. Lägg fisken på en ugnsplåt täckt med teflonfolie och stek dem ca 10 min på 225 grader. Fisken ska ha en innertemp på ca 56 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar