måndag 10 mars 2014

Helstekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter och färskostsmör 11 propoints


Idag har jag varit ledig eftersom jag jobbade i lördags. Så skönt. Varit och veckohandlat & sen bara tagit det lugnt. Underbart.

Gjorde första löprundan igår sedan oktober, 4 km, gissa om det var en nära döden upplevelse…. Ja kondition är verkligen en färskvara. Skönt att ha den första rundan avklarad, många fler ska det bli.

Nytt recept idag som var riktigt gott, speciellt smöret. Kan passa utmärkt i sommar när man grillar också.

Helstekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter och färskostsmör 11 propoints
4 portioner

En helstekt fläskytterfilé som lagar sig själv i ugnen tillsammans med grönsakerna.

500 g fläskytterfilé
6 st potatisar
3 st morötter
3 st palsternackor
2 st rödlökar
2 st vitlökskyftor
50 g rumstempererat smör
100 gram färskost (jag använde Philadelpia gräslök 11%)
100 g ärtskott
Salt, efter smak
Nymalen peppar, efter smak
Örtsalt
Pommes frites krydda
1 msk honung
3 spray olja

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda färskosten med smöret & ställ kallt.

Skala potatisen & dela dem och lägg i en ugnssäker form.
Skala rotfrukterna och skär ned även dessa i den ugnssäkra formen.
Skala lökarna, dela även dessa och lägg i formen.
Spraya rotsakerna med olja & ringla över honung & krydda.
In i ungen ca 30-40 minuter.

Stek köttet gyllene i varm panna med ett spray olja. Salta och peppra.

Lägg köttet på rotfrukterna och baka av i ugn ca 30 minuter eller tills det nått en temp på 68 grader. Ta ut formen ur ugnen och blanda ärtskotten med rotfrukterna.

Servera köttet med rotsaker & smör.

PS! Det blir väldigt mycket rotsaker så är man inte stor i maten kan man minska lite på dem.




Var hos frissan häromdagen & klippte lite & slingrade. Vi pratade lite om att jag eventuellt skulle klippa lugg nästa gång. Har aldrig haft lugg och vet inte om jag skulle passa i det.
Hittade dock ett program på datorn där man kan testa. Skulle bli typ så här med lite längre hår också. Vad tror ni?




1 kommentar: