Imorgon är maken ute på bus och jag jobbar kväll så då blir det nått enkelt, kanske en omelett.
Ost & kalkonsallad 11 propoints
2 portioner
Dressing:
Sallad:
Dressing:
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
1/2 tsk worcestershiresås
1 msk lättmajonnäs
1 msk olja
salt och nymald svartpeppar
Vispa samman vinäger, senap, worcestershiresås, majonnäs, olja och en nypa svartpeppar i en skål.
1/2 tsk dijonsenap
1/2 tsk worcestershiresås
1 msk lättmajonnäs
1 msk olja
salt och nymald svartpeppar
Vispa samman vinäger, senap, worcestershiresås, majonnäs, olja och en nypa svartpeppar i en skål.
Sallad:
60 g ost max 17% , tärnad
60 g kotlettbacon, hackat
1/2 huvud isbergssallad, tunt strimlad
1 st avokado (små), skalade, urkärnade och tärnade
1/4 rödlök, skivad
8 st plommontomater, delar
60 g kotlettbacon, hackat
1/2 huvud isbergssallad, tunt strimlad
1 st avokado (små), skalade, urkärnade och tärnade
1/4 rödlök, skivad
8 st plommontomater, delar
10 cm gurka, tärnad
125 g rökt kalkonbröst, tärnad
125 g rökt kalkonbröst, tärnad
Fräs baconet i en panna på medelhög värme i cirka 5 minuter tills det börjar få färg.
För över bitarna till ett hushållspapper. Lägg i salladen i skålen med dressing och blanda väl.
Smaka av och salta och peppra om så önskas.
Fördela salladen på två tallrikar och lägg avokado, tomater, gurka och kalkon ovanpå.
Strö över bacon och ost.
För över bitarna till ett hushållspapper. Lägg i salladen i skålen med dressing och blanda väl.
Smaka av och salta och peppra om så önskas.
Fördela salladen på två tallrikar och lägg avokado, tomater, gurka och kalkon ovanpå.
Strö över bacon och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar