Idag är det premiär, har faktiskt aldrig lagat kycklingfärs. Men det är ju ett väldigt magert val och gott blev det också.
Kycklinglasagne 8 propoints
6 portioner
9 lasagneplattor
2 spray olja
500 g Kycklingfärs 5%
2 st gul lök
2 st Morot
2 st Palsternacka
2 klyftor Vitlök, hackade
4 msk Tomatpuré
9 lasagneplattor
2 spray olja
500 g Kycklingfärs 5%
2 st gul lök
2 st Morot
2 st Palsternacka
2 klyftor Vitlök, hackade
4 msk Tomatpuré
4 msk ketchup
1 burk krossade tomater
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
2 msk Kycklingfond
Worchestershiresås
Buljongpulver
Tabasco
2 msk Kycklingfond
Worchestershiresås
Buljongpulver
Tabasco
Salt & peppar
Bechamel:
2 dl mellanmjölk
2 msk mjöl
2 dl crème fraîche parmesan & vitlök
100 gram riven ost Max 10%
Hacka löken, riv morot och palsternacka. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond, tomatkross & ketchup och koka sakta i ca 15 minuter. Krydda.
2 msk mjöl
2 dl crème fraîche parmesan & vitlök
100 gram riven ost Max 10%
Hacka löken, riv morot och palsternacka. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond, tomatkross & ketchup och koka sakta i ca 15 minuter. Krydda.
Häll mjöl i en kastrull och rör ihop med lite av mjölken. Vispa ihop till en slät crème. Tillsätt resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt puttra ca 3 min. Tillsätt crème fraîchen och koka upp.
Spraya lite olja i en ugnsform och häll lite av vita såsen i botten. Lägg på 3 plattor. Häll på hälften av köttfärsåsen och lite vit sås. Lägg på ytterligare 3 plattor. Häll på resterande köttfärssås och sista 3 plattorna. Toppa med resten av den vita såsen och riven ost.
Grädda i ugn på 200 grader i 20 min tills Lasagnen fått en fin färg..
Grädda i ugn på 200 grader i 20 min tills Lasagnen fått en fin färg..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar