Goda vänner på middag i lördags.
Till en början bjöd vi på lite grönsaker med dipp, salta pinnar och det sköljde vi ner med Mango Bellini.
Mango Bellini
6 st
ca 100 gram färsk eller fryst mango
1 msk stevia
1 flaska Mousserande vin eller champagne
Mixa mango med stevia till en slät puré.
Häll 2 msk puré i botten på varje champagneglas & toppa med bubbel.
3 rätters - Carpaccio, Gnocci med svamp & tryffelgrädde & Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten
Till en början bjöd vi på lite grönsaker med dipp, salta pinnar och det sköljde vi ner med Mango Bellini.
Mango Bellini
6 st
ca 100 gram färsk eller fryst mango
1 msk stevia
1 flaska Mousserande vin eller champagne
Mixa mango med stevia till en slät puré.
Häll 2 msk puré i botten på varje champagneglas & toppa med bubbel.
3 rätters - Carpaccio, Gnocci med svamp & tryffelgrädde & Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten
Carpaccio som på Harry´s Bar 3 propoints
4 portioner
180 gram tunt skivad oxfile (lättast att skiva halvt frusen)
Sås:
1/2 dl majonäs
1 tsk Worcestersås
1/2 tsk dijonsenap
1 tsk färsk citronsaft
2 msk mjölk
tabasco
salt
nymald vitpeppar
salt
nymald vitpeppar
Parmesanost
Låt den frysta oxfilén tina en aning, skär den i lövtunna skivor och fördela portionsvis på tallrik. Låt tallrikarna stå framme i rumstemperatur så att köttet tinar helt. (Förvara sedan i kylen inför servering).
Blanda majonäs med mjölk, senap och Worchestersås, smaka av med tabasco och salt. Låt stå till sig ca 20 min. Ringla såsen över köttet inför servering och dekorera med ruccolasallad. Toppa med hyvlad parmesanost.
Gnocchi med svamp, tryffelgrädde och ruccola 14 propoints
4 portioner
800g Matric Gnocchi
ca 400 gram blandad svamp, tex portabello, skogssvamp
2 dl Matlagningsgrädde
2 dl minimjölk
1 tsk tryffelolja
2 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olja
1 msk mjöl
ca 8 msk parmesanost
Ruccola
Salt & peppar
Koka upp pasta vatten med salt. Stek hackad lök och vitlök i olja. Pudra över mjöl och red med vätskan. Koka ihop. Salta & peppra. Precis innan servering tillsätts tryffeloljan.
Dela svampen och stek i olja. Salta & peppra.
Koka upp Gnocchi och lyft ur kastrullen när den flutit upp till ytan. Stek upp den i het panna så den får lite färg. Salta. Blanda med svampen. Lägg upp på tallrik. Rippla sås över. Toppa med hyvlad parmesanost och ruccola.
Desserten är verkligen inget för viktväktare men nu gjorde vi den här. Man kanske kan ersätta lite av sockret mot sötningsmedel men jag vågade inte chansa.
Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten 14 propoints
10 bitar
Kladdkaksbotten:
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Cheesecake fyllning:
5 st passionsfrukter
200 g philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
Garnering:
Färska jordgubbar
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt
ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar