Oxfilé med pepparrot och stuvade grönsaker 8 propoints
2 portioner
300 gram oxfilé
Peppar
Salt
Riven färsk pepparrot
Grönsaksstuvning:
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1/2 tsk grönsaksfond
1 tsk köttbuljong pulver
1 stor morot
1/8 rotselleri
1 liten palsternacka
2 salladslökar
8-16 brysselkål beroende på storlek
Stuvningen
Skala alla grönsakerna och dela i likartade bitar stroleksmässsigt. Koka i saltat vatten tills det är al dente. Kyl av direkt.
Koka ner grädden, vinet och buljongen till halva volymen. Salta, peppra och smaka av med lite socker. Rör ner grönsakerna.
Köttet
Stek under tiden köttet enligt önskemål. Salta och peppra.
Servera köttet på en bädd av grönsaker & toppa med riven pepparrot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar