fredag 21 februari 2014

Oxfilé med pepparrot och stuvade grönsaker 8 propoints

Härliga fredag. Ännu en tuff arbetsvecka är över, Sverige är vidare till OS final i hockey och vi lagar god middag. En crossover mellan fredagslyx & husmanskost. Men å så gott det var.

Oxfilé med pepparrot och stuvade grönsaker 8 propoints
2 portioner

300 gram oxfilé
Peppar
Salt
Riven färsk pepparrot

Grönsaksstuvning:
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1/2 tsk grönsaksfond
1 tsk köttbuljong pulver
1 stor morot
1/8 rotselleri
1 liten palsternacka
2 salladslökar
8-16 brysselkål beroende på storlek

Stuvningen
Skala alla grönsakerna och dela i likartade bitar stroleksmässsigt. Koka i saltat vatten tills det är al dente. Kyl av direkt.
Koka ner grädden, vinet och buljongen till halva volymen. Salta, peppra och smaka av med lite socker. Rör ner grönsakerna.

Köttet
Stek under tiden köttet enligt önskemål. Salta och peppra.

Servera köttet på en bädd av grönsaker & toppa med riven pepparrot.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar