onsdag 19 februari 2014

Köttbullar med spetskål & potatis i senapsbuljong 9 propoints

Idag lagar vi köttbullar, ett recept från Allt om mat. Lite som omvända kåldolmar som maken sa. Var faktiskt lite gott och äta med lingon till oxå.

Köttbullar med spetskål & potatis i senapsbuljong 9 propoints
4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 spray olja
500 gram nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 potatisar
200 gram spetskål eller vitkål

Senapsbuljong:
3 msk grönsaksfond
5 dl vatten
1 msk dijonsenap
2 msk matlagningsgrädde max 15%

Tillbehör:
1/2 kruka basilika
1/2 knippe rädisor


Finhacka lök och vitlök & stek i lite olja tills den är glansig. Blanda löken med färs, ägg, salt & peppar. Rulla till köttbullar.

Stek köttbullarna i ugn på teflonfolie i 250 grader i ca 5 min, sänk värmen till 225 grader och vänd på köttbullarna. Stek ytterligare ca 10-15 min beroende på storlek.

Koka potatis & skär kålen i grova bitar.

Buljong:
Blanda alla ingredienser och låt kålen koka i buljongen tills den är mjuk.

Grovhacka basilika och skär rädisorna i tunna skivor, gärna med mandolin.

Lägg köttbullar och potatis i djupa tallrikar. Häll över buljongen. Strö över basilika och rädisor och servera.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar