Idag lagar vi köttbullar, ett recept från Allt om mat. Lite som omvända kåldolmar som maken sa. Var faktiskt lite gott och äta med lingon till oxå.
Köttbullar med spetskål & potatis i senapsbuljong 9 propoints
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 spray olja
500 gram nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 potatisar
200 gram spetskål eller vitkål
Senapsbuljong:
3 msk grönsaksfond
5 dl vatten
1 msk dijonsenap
2 msk matlagningsgrädde max 15%
Tillbehör:
1/2 kruka basilika
1/2 knippe rädisor
Finhacka lök och vitlök & stek i lite olja tills den är glansig. Blanda löken med färs, ägg, salt & peppar. Rulla till köttbullar.
Stek köttbullarna i ugn på teflonfolie i 250 grader i ca 5 min, sänk värmen till 225 grader och vänd på köttbullarna. Stek ytterligare ca 10-15 min beroende på storlek.
Koka potatis & skär kålen i grova bitar.
Buljong:
Blanda alla ingredienser och låt kålen koka i buljongen tills den är mjuk.
Grovhacka basilika och skär rädisorna i tunna skivor, gärna med mandolin.
Lägg köttbullar och potatis i djupa tallrikar. Häll över buljongen. Strö över basilika och rädisor och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar