Lyckan är total, kan inte fatta hur sallad kan vara så gott.
Kyckling & matvetesallad med granatäpple och apelsin 11 propoints
2 portioner
250 gram kycklingfilé
250 gram kycklingfilé
Marinad:
1 msk olja
1 msk kalvfond
1 msk chilisås
1 tsk flytande honung
1/2 msk worcestershiresås
1/2 msk soja
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk kalvfond
1 msk chilisås
1 tsk flytande honung
1/2 msk worcestershiresås
1/2 msk soja
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
salt & malen svartpeppar
Blanda marinaden & låt kycklingen marinera ett par timmar, gärna över natten.
Låt kycklingen rinna av och stek sedan i ugn 200 grader ca 20 min. Points för marinaden behöver ej räknas.
1 dl matvete
1 mix sallad (80g)
1/2 rödlök
1 apelsin
1 liten avokado
1/2 påse sockerärtor
1/2 granatäpple
70 gram feta max 10%
Dressing:
1/2 msk olja
1 dl matvete
1 mix sallad (80g)
1/2 rödlök
1 apelsin
1 liten avokado
1/2 påse sockerärtor
1/2 granatäpple
70 gram feta max 10%
Dressing:
1/2 msk olja
1/2 msk balsamvinäger
Lite fransk senap
1 tsk honung
1 tsk flingsalt + 1 krm nymald svartpeppar
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Strimla rödlöken. Skala och skiva apelsin. Skala och klyfta avokadon. Halvera och pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Dela sockerärtorna lite. Tillsätt frukt och grönsaker till matvetet och blanda försiktigt med dressing. Tärna osten & lägg i salladen.
Toppa med skivor av den nystekta kycklingen.
1 tsk honung
1 tsk flingsalt + 1 krm nymald svartpeppar
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Strimla rödlöken. Skala och skiva apelsin. Skala och klyfta avokadon. Halvera och pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Dela sockerärtorna lite. Tillsätt frukt och grönsaker till matvetet och blanda försiktigt med dressing. Tärna osten & lägg i salladen.
Toppa med skivor av den nystekta kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar