Efter att ha legat sjuk en vecka och tyckt synd om mig själv sa vågen hej och hejdå i morse. Dax att göra en uppryckning. Står helt stilla just nu och det är inte OK. Gick ju upp lite på resan sist & det måste bort och lite till. Skärpning!
Men nu kommer ju våren och då är det så härligt att snöra på sig skorna och sticka ut & jogga så det ska väl hjälpa mig på traven.
Idag wokar vi!
Wok med lövbiff & glasnudlar 7 propoints
4 portioner
500 gram lövbiff
1 tsk olja
1/2 dl Kinesisk soja
2 msk balsamvinäger
2 msk hoisinsås
2 msk balsamvinäger
2 msk hoisinsås
1 gul lök i bitar
Ca 10 cm strimlad Purjolök
1 gul paprika i strimlor
Ca 10 cm strimlad Purjolök
1 gul paprika i strimlor
1 förp Sockerärtor
2 Morot i strimlor
1 burk vattenkastanjer i bitar
1 förpackning glasnudlar
Blanda soja, balsamvinäger, hoisin & olja. Blanda ner köttet, ställ åt sidan och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
Woka grönsakerna. Allt ska bara bli lagom krispigt. Ställ åt sidan.
Woka köttet på hög värme cirka 2 minuter tills köttstrimlorna är brynta runtom. Woka köttet i omgångar om det behövs. Ta upp köttet ur pannan och ställ åt sidan.Hetta nu upp grönsakerna, tillsätt köttet och woka cirka 2 minuter tills allt är blandat och genomvarmt. Tillsätt det som är kvar av marinaden/steksaften. Koka ihop så allt blir varmt & rör ner kokta nudlar och värm upp.
Servera & njut. Tillsätt ev sweet chili & chiliflakes vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar