Hallå där,
Efter att ha varit helt däckad i en vecka av influensa/förkylning/muskelvärk och gud vet vad så börjar jag äntligen bli frisk. Känner att aptiten kommer tillbaka och det är dax för att bjuda på ett gott recept.
Trevlig helg alla!
Ankbröst med varma grönsaker & madeirasås 9 propoints
2 portioner
1 ankbröst ca 400 gram
Broccoli
Sparris
Sockerärtor
Morötter
1 tsk smör
Madeirasås
2 små scharlottenlök
1/2 liten palsternacka
1 spray olja
1/4 dl torr madeira
1/2 dl hönsbuljong
1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
1 tsk salt
Skala & hacka lök & palsternacka. Fräs hacket i olja i en kastrull ca 1 minut. Häll i madeira, buljong & grädde. Koka såsen ca 10 minuter. Mixa såsen slät med mixer och smaka av med salt.
Koka broccoli, morötter, sparris & sockeräror krispiga. Stek hastigt på sparris, morötter & sockerärtor i lite olja & socker.
Skär ankan i skivor och servera med de varma grönsakerna & sås.
Gjorde även lite inkokta äpplen som tillbehör.
Äpple
2 äppel
2 dl vatten
1 1/2 dl Stevia sötningsmedel
1/2 dl ättiksprit
5 kardemummafrön
5 enbär
5 kryddpepparkorn
Koka en lag och låt äpplena koka i den ca 5 min, låt kallna i sin lag.
Over & out!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar