fredag 19 april 2013

Ankbröst med varma grönsaker & madeirasås 9 propoints



Hallå där,

Efter att ha varit helt däckad i en vecka av influensa/förkylning/muskelvärk och gud vet vad så börjar jag äntligen bli frisk. Känner att aptiten kommer tillbaka och det är dax för att bjuda på ett gott recept.

Trevlig helg alla!


Ankbröst med varma grönsaker & madeirasås 9 propoints
2 portioner

1 ankbröst ca 400 gram

Broccoli
Sparris
Sockerärtor
Morötter
1 tsk smör

Madeirasås
2 små scharlottenlök
1/2 liten palsternacka
1 spray olja
1/4 dl torr madeira
1/2 dl hönsbuljong
1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
1 tsk salt


Skala & hacka lök & palsternacka. Fräs hacket i olja i en kastrull ca 1 minut. Häll i madeira, buljong & grädde. Koka såsen ca 10 minuter. Mixa såsen slät med mixer och smaka av med salt.

Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett rutmönster i ankbröstens fettkappa. Salta & peppra och lägg brösten i en stekpanna med fettkappan nedåt. Stek dem ca 3 min per sida och sedan in i ugnen i ca 15 min till en temperatur av 48 grader. Låt vila i folie i ca 10 minuter tills den når ca 58 grader.

Koka broccoli, morötter, sparris & sockeräror krispiga. Stek hastigt på sparris, morötter & sockerärtor i lite olja & socker.

Skär ankan i skivor och servera med de varma grönsakerna & sås.

Gjorde även lite inkokta äpplen som tillbehör.


Äpple
2 äppel
2 dl vatten
1 1/2 dl Stevia sötningsmedel
1/2 dl ättiksprit
5 kardemummafrön
5 enbär
5 kryddpepparkorn

Koka en lag och låt äpplena koka i den ca 5 min, låt kallna i sin lag.


Over & out!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar