söndag 28 april 2013

Souvlaki & sallad med grekisk touch 9 propoints


I Fredags var vi på en liten Birka kryss med goda vänner. Mycket trevligt. Var en lugn lördagskväll igår så idag har vi fått mycket gjort.

Varit & handlat blommor och planterat på altanen, hoppas nu vi slipper frost. Man gör ju alltid det för tidigt men det är så svårt att hålla sig.

Till middag blev det grillat!

Souvlaki & sallad med grekisk touch 9 propoints

4 portioner

800 gram fläskfilé

Marinad
2 msk olja
2 msk juice från citron
4 klyftor vitlök
4 tsk oregano
Salt & peppar

Blandad sallad
Röd lök
Gurka
Tomat
80 gram fetaost max 10%

Putsa fläskfilén och skär i mindre bitar. Lägg i marinaden. Minst en timme. Trä på spett och grilla snabbt på grillen.

Servera med en god sallad.




3 kommentarer:

  1. Får prova detta nu när grillsäsongen börjar igen, ser kalasgott ut.

    SvaraRadera
  2. Supergott!! Suverän marinad. Rekommenderar dock fläskkarré istället för filé, så blir det saftigare.

    SvaraRadera
  3. Anonym, tack för feeback. Jag älskar karré & hade gärna använt det hela tiden men som viktväktare måste jag tänka på pointsen. Detta recept hade kostat 15 propoints istället om jag använt karré. Men helt klart hade det vrit ännu saftigare :-) Fett är ju gott!

    SvaraRadera