Ugnsstekt gösfilé med bakad rotselleri & vittvinsås 10 propoints
2 portioner
300 gösfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Sås
1 st schalottenlök
1 tsk smör
1 msk fiskfond
1 dl vitt torrt vin
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde max 15%
1 tsk mjöl
Några droppar citron
En skvätt vermouth
1/2 hönsbuljongtärning
Hackad gräslök
Salt & peppar
Finhacka löken och smörfräs den i en kastrull. Pudra över mjölet.
Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde.
Koka tills ca 2 dl återstår.
Sila såsen och låt den koka upp.
Smaka av med salt, peppar, vermouth och citronsaft. Häll i hackad gräslök.
Rotselleri
1/2 rotselleri
2 tsk milda culiness
Salt
4 msk riven parmesanost
Skala sellerin. Skär i lagom tjocka skivor och lägg på teflonklädd plåt. Pensla med lite smör & salta. Baka i 130 grader ca 1,5 timme. Mot slutet strör du över osten och höjer värmen lite.
Skölj och torka av gösfiléerna. Salta och peppra båda sidor.
Stek i ugn på 150 grader i ca 10 min till en innertemp på 50 grader.
Servera fisken med rotselleri, sås & sparris.
Bon aptit!
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Sås
1 st schalottenlök
1 tsk smör
1 msk fiskfond
1 dl vitt torrt vin
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde max 15%
1 tsk mjöl
Några droppar citron
En skvätt vermouth
1/2 hönsbuljongtärning
Hackad gräslök
Salt & peppar
Finhacka löken och smörfräs den i en kastrull. Pudra över mjölet.
Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde.
Koka tills ca 2 dl återstår.
Sila såsen och låt den koka upp.
Smaka av med salt, peppar, vermouth och citronsaft. Häll i hackad gräslök.
Rotselleri
1/2 rotselleri
2 tsk milda culiness
Salt
4 msk riven parmesanost
Skala sellerin. Skär i lagom tjocka skivor och lägg på teflonklädd plåt. Pensla med lite smör & salta. Baka i 130 grader ca 1,5 timme. Mot slutet strör du över osten och höjer värmen lite.
Stek i ugn på 150 grader i ca 10 min till en innertemp på 50 grader.
Servera fisken med rotselleri, sås & sparris.
Bon aptit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar