tisdag 30 april 2013

Valborgsmiddag - Toast skagen, Stekt torskrygg med Sandefjordsmör & jordgubbar med glass

Valborgsmässoafton & mys med god middag hemma i Spånga med underbara maken. En fräsch vårmeny med insperation från Leif Mannerström, tack Leif för en underbart god sås. Såsen är gjord "smalare" men är ändå den stora points källan i denna rätten, men eftersom fisk är så slankt så funkar det till en lyxig middag. Supergott!


Toast skagen 3 propoints
2 portioner

100 gram skalade räkor
1 msk fettfri majonnäs
1 msk fraiche 5%
Pressad citron
Hackad dill
Sat & vitpeppar
2 skivor rost bröd

Blanda grovt delade räkor med allt och ställ svalt en stund. Rosta bröd och toppa med röra & en dillkvist. För den som gillar det ta även med lite hackad rödlök.






Stekt torskrygg med Sandefjordsmör a´la Mannerström, men lite smalare  15 propoints
4 portioner

600 gram torskrygg

1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
150 gram smör
1 msk citronsaft
2 msk finhackad persilja
salt & peppar

8 st Kokt potatis

Smörj en ugnsform och salta & peppra fisken, stek torsken i ugn på ca 150 grader i 15 minuter tills den når en temperatur av 56 grader.

Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering.

Servera torsken med kokt potatis, sparris & sandefjordssmöret.







Jordgubbar med vaniljglass 2 propoints
2 portioner

Färska jordgubbar
2 dl lättglass vanilj max 6%

Ät & njut precis som det är



Ha en trevlig Valborg alla härliga människor!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar