Toast skagen 3 propoints
2 portioner
100 gram skalade räkor
1 msk fettfri majonnäs
1 msk fraiche 5%
Pressad citron
Hackad dill
Sat & vitpeppar
2 skivor rost bröd
Blanda grovt delade räkor med allt och ställ svalt en stund. Rosta bröd och toppa med röra & en dillkvist. För den som gillar det ta även med lite hackad rödlök.
Stekt torskrygg med Sandefjordsmör a´la Mannerström, men lite smalare 15 propoints
4 portioner
600 gram torskrygg
1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
150 gram smör
1 msk citronsaft
2 msk finhackad persilja
salt & peppar
8 st Kokt potatis
Smörj en ugnsform och salta & peppra fisken, stek torsken i ugn på ca 150 grader i 15 minuter tills den når en temperatur av 56 grader.
Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering.
Servera torsken med kokt potatis, sparris & sandefjordssmöret.
Jordgubbar med vaniljglass 2 propoints
2 portioner
Färska jordgubbar
2 dl lättglass vanilj max 6%
Ät & njut precis som det är
Ha en trevlig Valborg alla härliga människor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar