Pajen är ju verkligen ingen viktväktar mat men ibland måste man njuta av livets goda, det vet ni. Och efter gårdagens lopp på en mil så anser jag att vi gjort oss förtjänta av det.
Pulled pork med picklad rödlök & cole slaw 14 propoints
Cole slaw 1 propoints
8 portioner
600 gram vitkål
2 morötter
1 1/2 rödlök
2 dl fraiche 5%
4 msk lättmajonnäs
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Worscestershire sauce
Strimla kål, morötter & lök tunt. Blanda med majonnäs, fraiche & kryddor. Låt stå och dra, gärna ett dygn.
Picklad rödlök 1 propoints
1 rödlök
1-2-3 lag (1,5 dl vatten, 1 dl socker & 1/2 dl ättika)
Koka lagen. Strimla rödlök. Slå den varma lagen över löken & ställ kallt ett par timmar före servering.
Pulled pork 12 propoints (räkna bara hälften av såsen då man inte använder allt)
5 portioner
1,2 kg fläskkarre i bit
2 dl rökig Barbequesås
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Valfri rub - kryddmix
Salt
Gnid in köttet med rub & salt. Lägg i en ugnstålig stekgryta. Blanda barbequesås, vatten & fond och häll över köttet. Klyfta lök & vitlök och lägg i grytan. Lägg lock på grytan och ställ in i ugn på 125 grader. Stek i ca 4-5 timmar i 125. Köttet är klart när det faller sönder när man drar i sär det med gaffel.
När köttet är klart drar man isär köttet, blandar det med lite av såsen och serverar med picklad rödlök, cole slaw & grönsaker. Gott även med tortilla bröd till men glöm inte räkna points på det också.
Rabarber & jordgubbspaj 7 propoints
6 portioner
75 g smör
1/2 dl stevia
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
Fyllning:
400 gram rabarber
1/2 liter jordgubbar
1 dl stevia
1 1/2 msk potatismjöl
Vaniljpulver eller torkad vanilj Dr.Oetker.
1/2 tsk Kanel
Till servering:
1 pkt vaniljvisp 12%
Rör ihop stevia, kokos, vetemjöl och havregryn. Blanda ner rumsvarmt smör. Här får man höfta lite till lagom konsistens.
Dela rabarbern i centimeter stora bitar. Blanda ihop med jordgubbar, dela om de är stora. Rör ihop stevia, potatismjöl & kryddor. Häll ner fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
Grädda pajen på 225° i ca 20 minuter. Servera med vaniljvisp.
Kan verkligen rekommendera torkad vanilj fr Dr.Oetker, kommer i en burk som fungerar som en pepparkvarn. Grymt bra!
Måste prova pulled pork nångång ;)
SvaraRadera