söndag 11 augusti 2013

Grillad marinerad fläskkarre med potatissallad & majskolv 15 propoints

Grillad marinerad fläskkarre med potatissallad & majskolv 15 propoints
2 portioner

2 st fläskkarre a 150 gram
4 potatis
2 majskolvar

Potatissallad
1 dl fraiche 5 %
1 msk lättmajonäs
1 tsk honung
1 tsk skånsk senap
1/2 röd lök
1 tsk kapris
1/2 msk hackad gräslök
Salt & peppar

Marinad
1 1/2 msk olja
1 1/2 msk balsamico vinäger
1 tsk soja
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
1 krm ingefära
Salt
Svartpeppar

Blanda marinaden och marinera köttet minst två timamar, gärna längre. Låter man köttet rinna av före grillning behöver points för marinaden ej räknas.

Skala & dela potatisen i bitar. Koka och låt svalna. Blanda fraiche, majonnäs, houng, hackad lök, hackad kapris, gräslök och kryddor. Vänd ner potatisen. Smaka av.

Grilla kött & majskolv och servera med potatissalladen.


Bon aptit!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar