Jobbat sent idag, då är det skönt att komma hem till färdiglagad paj, mannen har lagat dagens NYA recept.
6 portioner
300 g grillad kyckling utan skinn i tärningar
ca 200 gram färska champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
Olja
100 gram Philadelpia vitlök & örter max 11%
2 ägg
2 dl lättmjölk
4 st hackade , soltorkade tomater
2 msk hackad färsk persilja
1 tsk torkad basilika
1 nypa cayennpeppar
1/2 tsk salt
1 tomat , utkärnad och hackad
1 paket färdig pajdeg, Sara Lee
Skala och hacka löken. Ansa och strimla paprikan. Dela svamp i bitar. Spraya lite olja i en stekpanna. Fräs lök, svamp ca 5 min, tillsätt paprika och fräs några minuter till. Blanda lök & svamp blandningen med kycklingen.
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop färskosten med äggen och vispa ner mjölken. Tillsätt soltorkade tomater, persilja, basilika, cayennpeppar och salt.
Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med olja och rulla ut degen i formen. Fyll formen med kycklingblandningen. Häll över ostblandningen. Grädda pajen 40 minuter i ugnen. Lägg över folie om kanterna blir för bruna. Garnera med hackad färsk tomat.
ca 200 gram färska champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
Olja
100 gram Philadelpia vitlök & örter max 11%
2 ägg
2 dl lättmjölk
4 st hackade , soltorkade tomater
2 msk hackad färsk persilja
1 tsk torkad basilika
1 nypa cayennpeppar
1/2 tsk salt
1 tomat , utkärnad och hackad
1 paket färdig pajdeg, Sara Lee
Skala och hacka löken. Ansa och strimla paprikan. Dela svamp i bitar. Spraya lite olja i en stekpanna. Fräs lök, svamp ca 5 min, tillsätt paprika och fräs några minuter till. Blanda lök & svamp blandningen med kycklingen.
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop färskosten med äggen och vispa ner mjölken. Tillsätt soltorkade tomater, persilja, basilika, cayennpeppar och salt.
Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med olja och rulla ut degen i formen. Fyll formen med kycklingblandningen. Häll över ostblandningen. Grädda pajen 40 minuter i ugnen. Lägg över folie om kanterna blir för bruna. Garnera med hackad färsk tomat.
Servera med en fräsch sallad.
Over & out
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar