torsdag 22 augusti 2013

Canneloni med skinka, svamp och brännvinsost 10 propoints

NY veckan är inne på torsdag och det är dax för lite pasta.  Det här blev riktigt mumsigt. Alltså riktigt jäkla mumsigt!

Canneloni med skinka, svamp och brännvinsost 10 propoints

6 portioner

250 g färska lasagneplattor, 12 st eller dela 6 större på mitten
1 gul lök, hackad

100 g rivna morötter, ca 3 st
300 g färska champinjoner, i rätt små bitar
120 gram rökt skinka
2 dl fraiche 5%
2 msk konjak
2 msk färsk timjan (el. 1 tsk torkad)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ostsås:
30 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
Svartpeppar

1 1/2 dl riven brännvinsost 17% till gratinering

Sallad efter tycke och smak.

Sätt ugnen på 225°. Stek löken mjuk i lite smör. Tillsätt svampen och stek tills vätskan kokat ur. Tillsätt moröttena. Stek allt i ca 5 minuter. Vänd ned crème fraiche, konjak, eventuellt svampspad och kryddor. Låt koka ihop & dra åt sidan.

Koka upp vatten i en gryta. Förkoka varje lasagneplatta ½ minut, ta upp med hålslev och lägg på ett par skedar svampröra och rulla ihop. Du hinner fylla en rulle medan du förväller nästa platta. Lägger du i alla plattorna i grytan på en gång så klibbar de ihop när de sedan väntar på att bli fyllda.
Lägg rullarna i en ugnsform. Koka ihop bechamelsås och slå över rullarna. Strö över ost & gratinera i ugnen i 20 minuter.

Servera tillsammans med en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar